07 Şubat 2007

Kadınlar Ne İster

İşte yıllardır aranan sorunun cevabı "kadınlar ne ister" Aynı hikayenin internette dolaşan bir de Kral Arthur versiyonu var ama bu çok daha iyi.

Harun Reşit savaşta esir aldığı düşman generale, hayatını bağışlarım ama bir şartım var. Kadınlar hayatta en çok ne ister, budur bilmek istediğim. Bu sorunun yanıtını getir, kelleni kurtar der.

General sorar soruşturur, bu çetin sorunun yanıtını arar ve Kafdağındaki bir cadının bu cevabı bildiğini öğrenir. Günlerce gecelerce at koşturur, cadıyı ara bulur ve sorar: Kadınlar hayatta en çok ne ister? Korkunç cadı yanıt için öyle bir şart ileri sürer ki yenilir yutulur gibi değildir. Evlen benimle o zaman öğrenirsin sorunun cevabını. Bu teklifi kabul eder general ve doğru yanıtı alır almaz koşar Harun Reşit’e.

“Kadınlar en çok özgür iradeleriyle hareket etmek ister.” Harun Reşit sözünü tutar, generalin hayatını bağışlar. General cadıyla evlenmek için söz vermiştir. Evlenirler. ilk gecelerinde, general bir bakar ki o korkunç cadı bir afete dönüşmüş. Konuşur cadı; benim kaderim böyle günün sadece yarısı güzel olabilirim, diğer yarısı ise çirkinim. Ne dersin geceleri seninleyken mi, yoksa gündüzleri dışarıdayken mi güzel olayım. General düşünür ve sen bilirsin kararını kendin ver der. İşte o andan itibaren korkunç cadı sonsuza dek çok güzel bir kadın olarak kalır. Peki bu öyküden çıkarılacak üç ders nedir?

1. Kadınlar en çok özgür iradeleriyle hareket etmek isterler.

2. Özgür iradesiyle hareket eden kadın her zaman güzeldir.

3. İster güzel olsun, ister çirkin, aslında her kadın bir cadıdır.

Bu hikayeyi anlattığım ne kadar bayan arkadaşım varsa, hepsinin tepkisi aynı oldu...

"SENSİN CADI" :)

0 yorum:

Template Designed by Douglas Bowman - Updated to New Blogger by: Blogger Team
Modified for 3-Column Layout by Hoctro